Naar Düsseldorf
Blijf op de hoogte en volg Gerrit
28 Juni 2013 | Duitsland, Düsseldorf
Om 6 uur vertrek om ca 14.00 uur in Düsseldorf aan te komen. Het eerste stuk varen we nog in een prachtige omgeving. Het Zevengebergte aan stuurboord, Koblenz en Bonn aan bakboord. Daarna verandert het landschap. Keulen nog aan B.B., maar aan S.B. Leverkusen.De industrie wordt dominant.
Omstreeks 14.00 meren we af in Düsseldorf aan de Rheinpromenade. Mooi groot trappenterras, waar de weg als Rheinufertunnel onderdoor gaat. Zo bleef het open uitzicht van de stad behouden.
Bovenaan de promenade staat een oude toren. Het is het overblijfsel van een heel groot slot. Hierin is het Schifffahrt Museum gevestigd.
Op de eerste verdieping- in de Prinsenkamer - is een multimediashow met twee voorstellingen: de geschiedenis van Düsseldorf en die van de Rijnvaart. Mooi gemaakt. Op de verdieping daarboven zijn modellen en afbeeldingen van oude Rijnschepen. Opvallend is de Oberländer, heel hoekig - goedkope bouw - en een kleine mast om het te kunnen trekken. Meestal werden ze zodra ze benedenestrooms waren gesloopt en als timmerhout verkocht. Op de volgende verdieping het vervoer - vracht en passagiers - over de Rijn tot nu toe. Helaas stonden alle modellen in vitrines.
Naast het museum staat de St Lambertkirche met een toren met gedraaide spits.
's Avonds wordt een DVD gedraaid van Tineke Schouten. Als het gelach is uitgestorven gaan we voor de laatste keer aan boord naar bed.